iPhone'a Uygulama veya Oyun Nasıl Yüklenir? (Adım Adım Anlatımlı)

Yeni iPhone alanların en zorlandıkları bir diğer konu ise: uygulamaları veya oyunları iPhone'a nasıl yüklendiğidir. Dolaysıyla yeni başlayanların işini biraz kolaylaştırmak için, bizde bu işlemi adım adım anlatacak yeni bir yönerge hazırladık. Belki yeni başlayan birisi için bu anlatacaklarımız biraz karmaşık gelebilir ama aslında çok kolaydır.
Gereksinimler:
- Jailbreak
- Mobileİnstallation Patch
- (/System/Library/PrivateFrameworks/MobileInstallation.framework) klasörüne kopyalayarak chmod değeri 0755 yapılmalıdır. Alternatif olarak "cydia.hackulo.us" reposundan da indirilebilinir.
- OpenSSH (Cydia'dan yüklenecek)
- AppSync for OS3.1.2 (cydia'ya bu repoyu ekleyerek: http://cydia.hackulo.us telefona kurulmalıdır.)
1-Öncelikle telefonun bilgisayar ile iletişim kurmasını sağlamak gerekir. Yani usb kablosu ile iPhone'nun bilgisayara bağlanması demektir.

2-Şimdi sol taraftaki "Mediathek" kategorisinde "Programme/Uygulamalar" tıklıyoruz.

3-Daha önceden bilgisayarımıza indirdiğimiz "ipa" uzantılı uygulamayı, sürükleyip itunes'a, aynı capsta gördüğümüz gibi bırakıyoruz. Uygulamanın üzerine çift tıklasakta olur tabii ki.

4-Şimdi "Ausgewählte Programe" penceresinde gözükmesi gerekir.

5-Hepsi bu kadardı. Synchronisieren tıkladığımızda uygulama telefonumuza yüklenecektir.

Şimdi usb bağlantısını çıkartarak telefonumuza kurduğumuz uygulamayı kullanabiliriz.
[size=9][size=12]
Burası Önemli!
Telefona kurduğunuz her ipa'nın bir kopyasını da:[/size][/size]
"Bibliotheken/Musik/iTunes/Mobile Applications" klasörüne atmalısınız, aksi takdir de itunes ile eşzamanlama yaptığınız da bu klasörde olmayan uygulamaları telefondan silinecektir.

iPhone Fehler Aufgetreten (0xE8000001)Bu hata mesajını "AppSync for OS3.1" yükle değilse verir. Cydia'ya bu repoyu: http://cydia.hackulo.us ekleyerek telefona "AppSync for OS3.1" kurulmalıdır.
iPhone'a program yüklemenin birkaç yöntemi vardır. Bugün ki yazımızın ama sıkıcı bir hal almaması
için şimdilik burada noktalayarak, pek yakında alternatif bir başka kurulum metodu ile devam edeceğiz.